vrijdag 10 mei 2013

Iron Muide 6


Pinksteren wordt dit jaar vuriger dan ooit. Zondag 19 mei vindt de zesde editie van Iron Muide plaats.
Wat tussen pot en pint begon, is uitgegroeid tot een begrip in het Gentse, en werd opgenomen in het programma van het buurtfeest. Opkomende groepen krijgen op Iron Muide de kans om hun kunnen te laten zien. Maar ook vaste ruige waarden maken hun opwachting in het gezellige groen op het einde van de Makelaarsstraat.
Kijk wie er nog bij zal zijn op facebook, het Iron Muide facebook-event of last.fm-event


Line-Up:


17u00 Guilt of Society (op vi.be | facebook )
Joris (zang/bas), Kasper (gitaar) en Lionel (drums) brengen eigen harde punkrock nummers en enkele covers. Denk aan de Ramones, Stooges en Misfits met enige metal invloeden. 
18u00 Lost Souls Carnival (op vi.be | facebook )
Lost Souls Carnival zijn Gentse vrienden van vroeger met elk hun eigen muzikaal verleden en inspiratiebronnen. De volle, vuile gitaarsound doet denken aan bands als Graveyard of The Black Keys, de eigenzinnige ritmes en sfeer aan Pink Floyd en Tool. De melancholische mondharmonica verraadt 'delta blues'-invloeden uit het Mississippi van eind de jaren '60. Voeg daarbij een stem die griezelig veel op het buitenechtelijke kind van Jim Morrison en Glenn Danzig lijkt, en je weet dat je hier met een stevige cocktail te maken hebt, zonder waterig ijs en al helemaal geen vruchtensap. Ad fundum!
19:00 Stereoseat ( vi.be | facebook )
De Gentse zanger/gitarist Tom Van Dorpe sleutelde enkele jaren aan een geluid dat je kunt omschrijven als ‘alternatieve poprock met weerhaken’.
In september 2011 ging Tom op zoek naar muzikanten waarmee hij zijn sound op het publiek kan loslaten. Met de komst van toetsenist Sergej Van Bouwel (Absynthe Minded), drummer David Van Belleghem (Delavega, Pura Vida) en gitarist/toetsenist David Van Glabeke is Stereoseat klaar om er live in te vliegen.
De sound van Stereoseat is op zijn minst opmerkelijk te noemen. De songs verrassen door hun frisse, muzikale gelaagdheid en scherpe randjes. Van rauwe rock naar pure pop, en terug. 
20:00 Dex Chaser ( reverbnation | facebook )
David Zaman (Drums) , Gilles Barbaix (Bass) , Stefan De Smet (Guitar) , Louis Anaf (Guitar, Vocals)
21:00 Manngold
Het Gentse collectief Manngold heeft onder meer Karel de Backer (Dead Man Ray), Matthias Standaert (Vive La Fête), Maarten Standaert (Gabriel Rios) en Rodrigo Fuentealba (Fifty Foot Combo) in de rangen. Deze superband brengt instrumentale psychedelische rock'-n-roll met als ingrediënten kraut, sixties acid en noise.
Dat resulteert in een opwindende, energieke en transcendente beleving met echos uit Can, MC5, Neu, Mötorhead en Steve Reich. De twee drummers blinken uit in simultane percussie en vormen de ruggengraat voor de ijle voorbijrazende gitaren en het zwaardere baswerk. (bron: Charlatan-site)
22:00 Vandal Xfacebook | vimeo )
Limburgs tweemans noiseleger. Brachten al 6 studio albums uit, deden al een support voor ondermeer Fugazi, Tomahawk, Girls against Boys, Sonic Youth, Trans Am, Unsane en Barkmarket en werkten samen met namen als Mauro Pawlowski en Steve Albini. Brachten recent hun nieuwe album “God Knows” (review) uit.
23:00 King Hissking-hiss.com | vi.be | facebook | youtube | twitter | bandcamp | soundcloud )
Een viertal onverlaten – Jan Coudron (Carneia, Fenndango), Jason Bernard (Gootch), Dominiek Hoet (Mans Ruin, Empathy) and Josh Fury (Mans Ruin, Congress, Liar) – kwijten zich sinds 2011 van de taak om de wereld te voorzien van een explosieve mix van heavy riffs, groovy ritmes en catchy zanglijnen.
Invloeden: ASG, Corrosion Of Conformity, Priestess, Fu Manchu, Red Fang, Mastodon, Seemless, Only Living Witness, High On Fire, Black Spiders, Clutch, The Who, Nebula, The Sword, Deftones, Danko Jones, Kvelertak, Zeke, Baroness, Down, Fireball Ministry, Truckfighters, Graveyard, Kyuss, ...
24:00 The Mudgang ( facebook | myspace | bio op charlatan.be)
The Mudgang is the number one and recently only remaining 80's Belgian Garage Rock Band. In their highlights they were infamous for their energetic live gigs. These days they won't settle for less. Pol Brusseel on drums and backings, Kurt Van Peteghem second guitar, Luc Van den Berghe vocals en first guitar, Jo De Bondt bass and backings.
Still raw, dangerous and ready to roll.

Geen opmerkingen :

Een reactie posten