zondag 9 september 2012

Kampioenen

Op hét wielerfeest van het jaar, Meulesteekoerse, was de Makelaarsstraat er weer bij. Drie moedige pedaalridders en twee jonkvrouwen, haalden hun stalen ros van stal, smeerden hun ketting, schoren hun benen, en waagden hun kans in één van de vele categorieën.
En we kwamen allesbehalve met lege handen naar huis.

De kampioenen Otis en Aiko haalden elk de eerste prijs, respectievelijk in de rit van de miniemen (6 tot 8 jaar) en in deze van de jongelingen (9 tot 11 jaar).Elk kregen ze een droge worst, een blik erwten en (gokje) een blik aubergines farcies.

De burgemeester die van zijn spiekbriefje maar steeds dezelfde familienaam diende af te lezen, nam de woorden "uitgekocht spel" in de mond, maar we weten wel beter: goeie genen, goeie straatvibes.

Vader Karel van deze kampioenen werd verdienstelijk zesde in de grote Meulesteekoers. Dit betekende tien ronden, of achttien kilometer afzien aan een gemiddeld tempo van 38km/u. Dat het loeihard ging, en dat de smalle tubekes op de kasseitjes in de bochten het hard te verduren kregen, daar hoeven we geen tekeningetje bij te maken.

De finish. (van ver)
Kaat werd in haar hoofd derde, maar feitelijk vijfde, in de categorie "Vrouwen met hakken VS Mama’s met zakken" en Jeroen zette tijdens de ronde van Sabine, ondanks de tegenstribbelende laatste teug Duvel, een sterke prestatie neer.

De foto's in het Nieuwsblad geven een goede indruk van de sfeer. Maar één van de foto's heeft de redactionele schifting niet doorstaan. Gelukkig hebben wij hem kunnen onderscheppen.


Nog meer sfeerfoto's vind je in deze flickr-set van u-beir.

Beste Meulestee, jullie koers, het was weer dik in orde!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten